Rhys låter som internationella framgångar

Written by on 30 september, 2018

Sällan hörs en svensk debutant röra sig lika självklart i den verkligt breda popfåran som Rhys, dessutom kan hon ha årets bästa svenska låt i ”Starfish” med Felix Sandman.

Tjugoåriga Rhys Clarstedt Frank är möjligen inte den mest nyskapande av artister. Hennes topplistemässiga pop är framtagen i samarbete med proffslåtskrivaren Jörgen Elofsson (Celine Dion, Britney Spears) och skulle nog ärligt talat precis lika väl kunna vara producerad kring hans storhetstid för två decennier sedan. När hon nu släpper album är alltså trendfaktorn låg.

Leveransen däremot är oklanderlig. Sällan hörs svenska debutanter röra sig så självklart i den verkligt breda fåran, ha ett sådant naturligt, avslappnat angreppssätt på ett ljud och en stil som andas internationella framgångar och obegränsad ambition. ”Stages” är elva spår rakt igenom imponerande pophitkänsla. Duetten ”Starfish” med Felix Sandman är typ årets bästa svenska låt.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Continue reading

Current track

Title

Artist