Swedish House Mafia återförenas

Written by on 22 oktober, 2018

Spelar på Tele2 Arena i Stockholm den 4 maj.

Supergruppen Swedish House Mafia splittrades 2013. Efter alla spekulationer är det nu klart att gruppen återförenas. – Vi kände att det var dags. Det har gått tillräckligt lång tid, säger Steve Angello.

Det har ryktats om en återförening av den svenska dj-trion Swedish House Mafia under en längre tid. Nu är det klart att gruppen återförenas.

Vid en presskonferens på Berns i Stockholm under måndagen meddelade supergruppen, som består av Axel ”Axwell” Hedfors, Steve Angello och Sebastian Ingrosso, sina planer.

– Vi var skyldiga våra fans att köra. Och oss själva. Varför vi slutade var att vi ville prova nya grejer och nu har det gått så lång tid att vi tycker att det är kul igen, säger Axel ”Axwell” Hedfors.

Nu återförenas gruppen och börjar med en jättespelning i Stockholm.

– Vi återförenas. Vi kommer hem. Vi börjar med Stockholm. Stockholm är viktigt. Vi spelar på Tele 2 arena den 4 maj 2019, säger Steve Angello.

Det är också nytt material på gång.

– Vi håller på att spela in, säger Angello och forsätter:

– Det här kommer bli det största vi gjort.

Swedish House Mafia splittrades 2013

Swedish House Mafia fick sitt stora globala genombrott med hitlåten ”One” och radade sedan upp en lång rad hits.

I juni 2012 meddelade gruppen att de skulle splittras, men först skulle de ge sig ut på en avskedsturné med stopp i bland annat Sverige.

Under tre spelningar på Friends Arena med över 100 000 i publiken tog de farväl av sina svenska fans. I mars 2013 gjorde de sin allra sista spelning, som ägde rum på just Ultra i Miami.

Gruppen gick sedan skilda vägar 2013, men återförenades tillfälligt för en spelning i slutet av mars 2018 återförenades de tillfälligt under musikfestivalen Ultra i Miami.

– Det var dags, sa trion, som består av Axel ”Axwell” HedforsSebastian Ingrosso och Steve Angello, i ett pressmeddelande då.

Biljetterna till konserten på Tele2 arena släpps på lördag den 27 oktober kl 12.00.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist